API: AanspreekPunt Integriteit

Bij K.V.C. Kessel-Lo 2000 verwachten we dat spelers, ouders, trainers, afgevaardigden, bestuursleden en vrijwilligers een voorbeeldrol opnemen. We willen dat zowel jongeren als volwassenen voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden.

Er is geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast (seksueel) gedrag bij onze voetbalclub.

Daarom werd Chris Winand door K.V.C. Kessel-Lo 2000 aangesteld als Aanspreekpunt Integriteit . De club-API is een laagdrempelig aanspreekpunt waarbij iedereen terecht kan met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag of lichamelijke en seksuele integriteit. Dit zal in alle discretie en vertrouwen gebeuren.

De taken van de API zijn:

 Aanspreekpunt en eerste opvang

 Coördinatie van de interne procedure en doorverwijzing

 Preventie en ondersteuning


Voorstelling van onze "club-API":
Ik ben Chris Winand, 53 jaar en sinds 01.03.23 werd ik door K.V.C. Kessel-Lo 2000 aangesteld als "club-API". Als papa van twee voetballende meisjes, ploegafgevaardigde en lid van het bestuur heb ik al contact gehad met meerdere mensen die onze voetbalclub in het hart dragen.

Ik vind het belangrijk dat je helemaal jezelf kan zijn in eender welke omgeving, en dat je je goed voelt binnen onze club. Tijdens mijn professionele activiteiten word ik eveneens geconfronteerd met alle thema's die gelinkt zijn aan integriteit. Daarom heb ik de opleiding "club-API" gevolgd bij Voetbal Vlaanderen.

Heb je te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage of merk je tijdens je voetbalactiviteiten dat er handelingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn?

Contacteer mij dan via e-mail: cwinand@kvckessel-lo.be of bel op 0473/86.57.39.

Je mag me natuurlijk ook altijd persoonlijk aanspreken op de club.

API:  AanspreekPunt Integriteit
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x