Eerste nationaal tornooi verzamelt top U13 meisjesvoetbal

Geslaagde eerste editie van het nationaal meisjestornooi U13 bij KVC Kessel-lo 2000 

Op zondag 29 augustus ging ons eerste meisjestornooi U13 door. Een vijftigtal jonge dames lieten de zondag-ochtendmis voor wat ze was en waren aanwezig om het beste van zichzelf te geven. 

Aangezien sporten met een lege maag niet aan te raden valt, werd hen bij aanvang een heerlijke pasta-maaltijd aangeboden met keuze uit kip, tonijn en feta.

Terwijl de jongeren zich hieraan te goed deden, toonden de ladies van KVC-Kessel-lo op het veld tijdens een match tegen Eendracht Mazenzele Opwijk  hoe het echt moet.

Het voorbeeld van de ladies werd al snel gevolgd door de jongere leeuwinnen. De mauwen werden opgestroopt, de kousen rechtgetrokken, de handschoenen nat gemaakt en na het startsignaal vlogen ze er in.

Het talrijk opgekomen publiek trotseerde moedig de regen en schreeuwde zich de keel schor. Er werden hero├»sche veldslagen geleverd, waarbij Club Brugge en Anderlecht aan het langste eind trokken en de terechte finalisten waren, en Lierse en KV Mechelen, ondanks de hoge inzet, zich tevreden moesten stellen met de kleine finale.  

Onze eigen meisjesploeg, De Oost-Brabantse Selectie, die ontstaan was uit een samenwerking tussen KVC Kessel-lo 2000, KVK Linden, Stormvogels Haasrode en KHO Bierbeek, dienden vast te stellen dat ze een maatje te klein waren voor de grotere ploegen. De samenwerking op zich was echter geslaagd en zal zeker worden verder gezet.

De matchen werden met ijzeren fluit geleid door het kruim van jonge vrouwelijke scheidsrechters, en dit onder aanvoering van Caroline LANSSENS , die uit dank hiervoor in de bloemetjes werd gezet. Schepen voor sport, Johan Geleyns, en schepen voor jeugd, Drik Vansina, zagen dat het goed was.

Wat daarna gebeurde is moeilijk onder woorden te brengen. Na de kleine finale tussen Lierse en KV Mechelen, streden de meisjes van Anderlecht en Club Brugge voor de eerste plaats. Beide ploegen gingen tot het uiterste, maar finaal dienden de paarse dames hun meerdere te erkennen in de zwart-blauwe brigade. Dit alles gebeurde onder het toeziend ook van  Red Flame Ella VANKERKHOVEN  die straalde bij het uitreiken van de bekers.  

Na afloop veel lachende gezichten. Het afscheid tussen de ploegen was hartelijk. We zien elkaar volgend jaar terug! 

We zijn er van overtuigd dat we talrijke deelnemers later nog op het veld zullen terug zien bij een eerste klasse damesploeg en hoost waarschijnlijk enkelen er van bij de Red Flames. Wij supporteren voor hen allen en hopelijk denken zij ook nog eens terug aan deze fantastische zondagnamiddag.

Hieronder nog enkele sfeerbeelden.


Bij deze zijn ook de inschrijvingen geopend voor de editie van 2022.

Meer informatie via tornooien@kvckessel-lo.be.

   


Eerste nationaal tornooi verzamelt top U13 meisjesvoetbal
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x