Eerste nationaal tornooi verzamelt top U13 meisjesvoetbal


Geslaagde eerste editie van het nationaal meisjestornooi U13 bij KVC Kessel-lo 2000  Op zondag 29 augustus ging ons eerste meisjestornooi U13 door. Een vijftigtal jonge dames lieten de zondag-ochtendmis voor wat ze was en waren aanwezig om het beste van zichzelf te geven. 

Aangezien sporten met een lege maag niet aan te raden valt, werd hen bij aanvang een heerlijke pasta-maaltijd aangeboden met keuze uit kip, tonijn en feta.

Terwijl de jongeren zich hieraan te goed deden, toonden de ladies van KVC-Kessel-lo op het veld tijdens een match tegen Eendracht Mazenzele Opwijk  hoe het echt moet.


Het voorbeeld van de ladies werd al snel gevolgd door de jongere leeuwinnen. De mouwen werden opgestroopt, de kousen rechtgetrokken, de handschoenen nat gemaakt en na het startsignaal vlogen ze er in.

Het talrijk opgekomen publiek trotseerde moedig de regen en schreeuwde zich de keel schor. Er werden hero├»sche veldslagen geleverd, waarbij Club Brugge en Anderlecht aan het langste eind trokken en de terechte finalisten waren, en Lierse en KV Mechelen, ondanks de hoge inzet, zich tevreden moesten stellen met de kleine finale.  

Onze eigen meisjesploeg, De Oost-Brabantse Selectie, die ontstaan was uit een samenwerking tussen KVC Kessel-lo 2000, KVK Linden, Stormvogels Haasrode en KHO Bierbeek, diende vast te stellen dat ze een maatje te klein waren voor de grotere ploegen. De samenwerking op zich was echter geslaagd en zal zeker worden verder gezet.

De matchen werden met ijzeren fluit geleid door het kruim van jonge vrouwelijke scheidsrechters, en dit onder aanvoering van Caroline LANSSENS , die uit dank hiervoor in de bloemetjes werd gezet. Schepen voor sport, Johan Geleyns, en schepen voor jeugd, Drik Vansina, zagen dat het goed was.

Wat daarna gebeurde is moeilijk onder woorden te brengen. Na de kleine finale tussen Lierse en KV Mechelen, streden de meisjes van Anderlecht en Club Brugge voor de eerste plaats.

Beide ploegen gingen tot het uiterste, maar finaal dienden de paarse dames hun meerdere te erkennen in de zwart-blauwe brigade. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van Red Flame Ella VANKERKHOVEN  die straalde bij het uitreiken van de bekers.  

Na afloop veel lachende gezichten. Het afscheid tussen de ploegen was hartelijk. We zien elkaar volgend jaar terug! 

We zijn er van overtuigd dat we talrijke deelnemers later nog op het veld zullen terug zien bij een eerste klasse damesploeg en hoogst waarschijnlijk enkelen ervan bij de Red Flames. Wij supporteren voor hen allen en hopelijk denken zij ook nog eens terug aan deze fantastische zondagnamiddag.

Hieronder nog enkele sfeerbeelden.

Nog enkele foto's van de prijsuitreiking op foto's meisjestornooi 2021

Bij deze zijn ook de inschrijvingen geopend voor de editie van 2022. Het tornooi gaat door op zondag 28 augustus 2022.

Meer info via tornooien@kvckessel-lo.be.

Eerste nationaal tornooi verzamelt top U13 meisjesvoetbal

Trainers en trainingsuren 2024-2025

Hierbij vind je de trainers, trainingsuren en wedstrijddagen (thuiswedstrijden) voor volgend seizoen (nog onder licht voorbehoud). De trainingen voor de jeugd beginnen op woensdag 31 juli.

Lees meer keyboard_arrow_right

Foto's zomerkamp 2024

Het zomerkamp is gestart. Hier vind je de weg naar het foto-album dat we dagelijks trachten aan te vullen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Spelersbrief Lidgeld 2024-2025

Instructies i.v.m. het lidgeld voor de jeugd zijn in deze spelersbrief te vinden

10 april 2024

Lees meer keyboard_arrow_right

Volgend seizoen?

Blijf je volgend seizoen bij ons voetballen, of wens je te stoppen? Geef het hier aan. Opgelet: enkel voor de jeugd (t.e.m. U17).

24 februari 2024

Lees meer keyboard_arrow_right

VOETBALLEN BIJ KVC KESSEL LO 2000

Wens je lid te worden van KVC, laat dan hier jouw gegevens achter. Wij contacteren je van zodra een nieuw selectiemoment doorgaat. Van zodra je gecontacteerd bent voor een selectiemoment, worden jouw gegevens gearchiveerd.

Lees meer keyboard_arrow_right

Trainers gezocht jeugdopleiding

Wil je mee bouwen aan het verhaal en het succes van onze club?
Interesse?
Lees meer en neem vrijblijvend contact op

8 februari 2023

Lees meer keyboard_arrow_right

Trainers en trainingsuren 2023-2024

Hierbij vind je de trainers, trainingsuren en wedstrijddagen (thuiswedstrijden) voor volgend seizoen (nog onder licht voorbehoud). De trainingen voor de jeugd beginnen op woensdag 2 augustus.

Lees meer keyboard_arrow_right

Foto's Familiedag 2024

Een reeksje groepsfoto's van op de familiedag

Lees meer keyboard_arrow_right

Foto's Paaskamp 2024

Hierbij een inside blik op het KVC paaskamp 2024

12 april 2024

Lees meer keyboard_arrow_right

KVC steunt werelddownsyndroomdag

Onze jeugdploegen speelden afgelopen weekend met twee verschillende kousen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Niemand buitenspel

De G-ploeg van KVC nam het vorige zondag op tegen onze jeugd.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x