KVC Kessel-Lo 2000 recht de rug na uitvallen eerste doelman Beelen

Het werd een bewogen voetbalavondje afgelopen zaterdag in Kessel-Lo, in de eerste plaats door de zware scheenbeenbreuk die de onfortuinlijke eerste doelman Bjorn Beelen opliep na een klein half uur wedstrijd. Maar de jonge garde van trainer Quathoven putte motivatie uit het voorval en voetbalde zich met de 17-jarige Jasper Noten in doel nog voorbij opponent Stormvogels Haasrode. 

Na afloop had iedereen het natuurlijk vooral over het incident dat zich voor de pauze had voltrokken. “Die zware blessure is natuurlijk een stevige domper, niet alleen voor de ploeg maar ook voor Bjorn zelf”, is de trainer twee dagen later nog altijd een beetje onder de indruk. “Hij is ondertussen al geopereerd en alles is goed verlopen, maar het verdict is en blijft zwaar met een inactiviteit van minstens zes maanden. Eigenlijk wisten we bijna meteen hoe laat het was, nadat verdediger Salem na een duw met z’n volle gewicht op het scheenbeen van Bjorn belandde. Het gevolg laat zich raden, want de pijn was nauwelijks te harden en de MUG werd opgevorderd. Alles samen zorgde dat toch voor een oponthoud van een twintigtal minuten.”

Geen vervanger

“Hoe groot de sportieve aderlating is? Toch vrij groot, in die zin dat Beelen eigenlijk onze toptransfer was in het tussenseizoen”, meent Quathoven. “Tot hiertoe hadden we altijd geopteerd voor twee keepers die aan elkaar gewaagd waren, maar in de praktijk is dat niet zo evident gebleken om iedereen tevreden te houden. Daarom dat we nu voor duidelijkheid gekozen hadden en dan gebeurt dit. Een echte vervanger staat niet meteen klaar, want Jasper is nog maar net 17 jaar geworden en de keeper van de B-ploeg heeft ook geen ervaring in een eerste ploeg. Tja, het is wat het is, dan maken we maar telkenmale één goaltje meer dan de tegenstander. (lachje) Nee serieus, dan doen we gewoon wat we bij Kessel-Lo altijd doen en dat is jonge gasten kansen geven en hopen dat ze boven zichzelf uitstijgen.”

Creatief zijn

Door de gebeurtenissen zou je nog bijna vergeten dat de thuisploeg na het voorval doorstoomde richting winst. “De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen dan de 2-1 die er nu op het bord stond”, vond Birger Quaethoven. “In die eerste helft werden we nog te vaak afgetroefd in de duels, maar nadien is de wedstrijd helemaal gekanteld en zat er veel meer dynamiek in mijn ploeg. Op die manier kunnen we veel tegenstanders pijn doen in tweede provinciale en dat is ook gebleken. De eindbalans is dus redelijk positief, al zullen we in de toekomst creatief moeten zijn. Want eigenlijk spelen we door het afhaken van Tom D’Hoore ook zonder diepe spits dit seizoen.”


Lees ook op HLN

14 september 2021

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x