SC Aarschot pakt een 6 op 6 na een nipte thuiszege tegen KVC Kessel-Lo 2000

De eerste helft was voor het thuisteam, daarin scoorden ze ook via El Assaoui die in het slot geblesseerd uitviel. In de tweede helft vertoonden de Leuvense bezoekers meer diepte in hun acties wat ook leidde tot meer gevaar. Uiteindelijk bleef het 1-0 ondanks een tumultueuze eindfase waarin er flink wat kaarten vielen en er nog twee uitsluitingen volgden.

Bij de thuisploeg ontbrak de geschorste kapitein Haroun, Matthys nam de kapiteinsband over. Bij de bezoekers kwam doelman Beelen weer in de ploeg na een blessure.

SC Aarschot begon de match met veel druk en middenveldspel, KVC liet zich allerminst doen. In de tiende minuut werd Kamiel Houben diep gestuurd, hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Enkele minuten later kon zijn broer Matijs Houben vanaf rechts dreigen, zijn voorzet-schot ging net over. Op minuut 17 kopte thuisspeler Haddouti vanaf links op de lat, Arice was te verbaasd om de rebound te benutten. SCA begon te drukken en de Leuvenaars kwamen er nog amper uit. Iets na het half uur veroverde El Assaoui de bal enkele meters voor het KVC-strafschopgebied. Hij legde aan en trapte met links fraai in de rechterbovenhoek, 1-0. Kessel-Lo reageerde met enkele snelle uitvallen van Vankelecom, op voorzet van deze laatste kon Matijs Houben net niet doelman Vranckx bedreigen. 1-0 aan de pauze.

Na rust brachten vooral de broers Houben, Biondi en de ingevallen Radelicki gevaar. Aarschot loerde op de counter en de acties van Arice. Bij een duel tussen El Assaoui en bezoeker Mertens, raakte de doelpuntenmaker geblesseerd aan de linkerknie en wered hij van het veld geholpen. Kort daarna begonnen de kaarten te vliegen. Het begon met een slecht getimede tackle van Gonçalves Tavares die met rood werd beloond. In de 92ste minuut was er nog Arice die na een lange slalom naar de rechterbovenhoek mikte. Uitgoalie Beelen zweefde het leer eruit.

De ref liet tien minuten overspelen en daarin vlogen nog enkele gele kaarten in het rond, bedrijvige bezoeker Kamiel Houben kreeg er zelfs twee op een minuut zodat beide teams met tien eindigden. Nog vele discussies volgden na het duel dat een treffen werd, Aarschot was blij met de 6 op 6. KVC Kessel-Lo wist dat er mogelijk een puntje in zat.

Doelpunt: 35′ El Assaoui (1-0)

Bron: regiosport