Sporting Kortenberg wint topper op KVC Kessel-Lo 2000 B

Sporting Kortenberg en KVC Kessel-Lo B hielden elkaar relatief in evenwicht in de eerste helft, toch kwam Kortenberg soms iets alerter voor de dag. In de tweede helft gingen de geel-zwart getinte bezoekers erop en erover. Nadat ze hun eerste match van Kampenhout B wonnen met 6-2, doen de voorlopige leiders van Kortenberg in vierde provinciale C een goede zaak qua doelsaldo.

Na vijf minuten bracht thuisploeg Kessel-Lo B het eerste gevaar, Staudt ging rechts door en mikte hem naar de verste hoek voorbij bezoekende doelman De Bel. De bal hobbelde naast de tweede paal. Een afstandsschot van Hanssens was het enige wat de bezoekers daar voorlopig tegenover plaatsten in een partij waarin er veel afvalvoetbal viel te noteren op het middenveld. Net voor het half uur won Du Mong een kopduel en omspeelde hij enkele thuisspelers om het in de verste hoek af te werken, 0-1.

Du Mong schuift de 0-1 in de verste hoek binnen

Aan de overzijde kopte Sharma de rebound van een schot op doelman De Bel. Bezoeker Stevens stoorde tussendoor hoog en dat leverde soms balwinst op. 0-1 half time.

De tweede helft was amper begonnen of Andries kopte op doel, thuisgoalie Noten tikte over. Kort nadien krijgt Andries de bal en verwerkt deze in doel, 0-2. Op corner realiseerden de Leuvenaars de aansluitingstreffer, Staf kopte een corner vanaf rechts droog in de linkerhoek, 1-2.

Staf (nummer drie) legt de bal in de linkerhoek en maakt de 1-2

Du Mong liet met een afstandsschot de 1-3 noteren. Kessel-Lo dreigde andermaal via Staf op corner op het uur, zijn kopbal ging dezelfde richting uit maar vloog naast. Staudt kwam aan de eerste paal in schietpositie maar De Bel pakte voor Kortenberg rond de 75ste minuut. Op minuut 82 ging Du Mong op snelheid door op het middenveld, hij trok naar links en gaf goed voor op Hanssens die niet aarzelde, 1-4. Kort nadien scoorde de kapitein de 1-5, eerst kopte hij op keeper Noten, in de rebound was het wel raak. Op het einde maakte Van Aerschot er nog 2-5 van, notabene een voormalige speler bij Kortenberg.

Doelpunten: 29′ Du Mong (0-1), 46′ Andries (0-2), 48′ Staf (1-2), 56′ Du Mong (1-3), 82′ en 85′ Hanssens (1-4 en 1-5), 90′ Van Aerschot (2-5)